Hoe de Vastgoeddata van Matrixian het CRM-systeem Kolibri nog completer maakt

Het team van Dathuis

Interview met Sam Thieme, Commercieel Manager bij Kolibri

Kolibri, sinds drie jaar eigendom van makelaarsvereniging VBO, biedt makelaars gebruiksvriendelijke oplossingen die hun dagelijkse werkzaamheden aanzienlijk vereenvoudigen. “Ik durf gerust te zeggen dat Kolibri het meest moderne systeem in Nederland is,” zegt Sam Thieme, commercieel manager bij Kolibri. Het innovatieve CRM-systeem van Kolibri, dat eigenlijk veel meer is dan alleen een CRM, helpt makelaars sneller en efficiënter te werken. Hierdoor houden ze meer tijd over voor wat écht belangrijk is: het sluiten van deals en het opbouwen van klantrelaties.

In dit interview ontdekken we hoe de vastgoeddata van Matrixian het CRM-systeem van Kolibri nog completer maakt, waardoor makelaars nog efficiënter kunnen werken.

Sam Thieme

Sam Thieme

Commercieel Manager

Samenwerking met Matrixian

“Drie jaar geleden is Kolibri overgenomen door VBO. Sindsdien bundelen we diverse databronnen in één systeem,” begint Sam zijn verhaal. “Door de overname zijn we in contact gekomen met Matrixian. VBO werkt al lange tijd samen met Matrixian, en dat goede contact hebben wij voortgezet,” zegt Sam.

Verrijking van data

Kolibri gebruikt de vastgoeddata van Matrixian om hun eigen data te verrijken, wat makelaars een volledig beeld geeft. “We willen zoveel mogelijk data hebben zodat we de makelaar optimaal kunnen ondersteunen,” legt Sam uit. “We verzamelen verschillende databronnen en bundelen deze in één bron, die we gebruiken om het CRM systeem van Kolibri zo goed mogelijk te vullen. Dit zorgt voor efficiëntie en tijdsbesparing voor de makelaars.”

Toepassingen in Kolibri

De vastgoeddata wordt op meerdere manieren gebruikt binnen het CRM van Kolibri. Een belangrijke toepassing is het vooraf invullen van gegevens wanneer een makelaar een woning wil publiceren. “Als een makelaar bijvoorbeeld een woning op Funda wil plaatsen, vullen wij alle bekende data vooraf in. Dat bespaart veel tijd,” zegt Sam. Dit zorgt niet alleen voor tijdsbesparing, maar ook voor een hogere nauwkeurigheid en consistentie van de gegevens.

Naast het CRM-systeem, wordt de data ook gebruikt voor het maken van dashboards en datatools. Deze toepassingen geven makelaars inzicht in markttrends, prestaties en andere belangrijke informatie die hun werk optimaliseren.

Ervaring met de samenwerking

Sam vindt de samenwerking met Matrixian vooral makkelijk. “De samenwerking met Matrixian is laagdrempelig en soepel. We hebben makkelijk contact en kunnen pragmatisch tot oplossingen komen die goed werken.”

Conclusie

De integratie van de vastgoeddata van Matrixian binnen Kolibri zorgt er voornamelijk voor dat hun eigen data verrijkt wordt, wat makelaars een completer beeld geeft.
Door de verrijking van data kunnen makelaars efficiënter werken en kostbare tijd besparen.

Ook benieuwd naar onze oplossingen om uw software te verrijken? Bekijk ons aanbod API’s.

“De samenwerking met Matrixian is laagdrempelig en soepel. We hebben makkelijk contact en kunnen pragmatisch tot oplossingen komen die goed werken.”

Sam Thieme

Commercieel Manager, Kolibri