Een efficiënt klantindificatieproces voor banken met Data Enrichment

Interview met Carlos Jiménez Anasagasti over de data-oplossing Data Enrichment

Het Know Your Customer (KYC) principe, ook wel Customer Due Diligence of CDD genoemd, schrijft voor dat elke Europese financiële instelling verplicht is haar klanten te screenen alvorens ze zaken met hen doen. In lijn hiermee gebruikte Banco de España Data Enrichment om een ​​grote hoeveelheid bedrijfsgegevens efficiënt te verifiëren. Tijdens een interview met Carlos Jiménez Anasagasti, Data Analyst bij Banco de España, vertelt hij hoe onze data-oplossing is geïmplementeerd en wat de resultaten zijn.

Carlos Jiménez Anasagasti

Carlos Jiménez Anasagasti

Data Analyst

Uitdaging
Carlos is een expert in klantidentificatieprocessen. Hij werkt als data-analist bij de Central Credit Register (CCR) van Banco de España, de centrale bank van Spanje. Terwijl we hem interviewen legt hij uit dat het identificeren van personen en bedrijven essentieel is om ervoor te zorgen dat risico’s worden toegewezen aan de juiste debiteuren. Het zorgt ervoor dat alle informatie die ze naar de Europese Centrale Bank sturen correct is en dat alle Europese banken die de gegevens gebruiken zaken doen met mensen en bedrijven waarvan vooraf is vastgesteld dat ze betrouwbaar zijn. 

Als we hem vragen waarom hij ons benaderd heeft wordt duidelijk dat hij op zoek was naar een efficiënte oplossing om zijn verificatieproces te versnellen. “Nadat wij 13.000 Nederlandse bedrijfsgegevens ontvingen van een nieuwe rapporterende bank, moesten we ervoor zorgen dat alle informatie correct was voordat we het in onze database opnamen en naar de Europese Centrale Bank stuurden”, vertelt Carlos. “We moesten de juistheid van de bedrijfsnamen in het dossier toetsen en dat was onmogelijk geweest als we elk record één voor één hadden moeten doornemen. Vandaar dat ik zocht naar een hulpmiddel om dit proces te versnellen. Tijdens mijn zoektocht kwam ik terecht bij Matrixian Group.”


Aanpak
Banco de España maakte gebruik van Data Enrichment, een data-oplossing waarmee bestaande data, zoals KvK-nummers, eenvoudig kunnen worden verrijkt met bijbehorende gegevens. We vragen Carlos naar zijn ervaring en hoe dit proces is verlopen.

“We zijn erg blij met jullie hulp. Zoals ik al zei was het onmogelijk geweest om alle bedrijfsgegevens één voor één te controleren. Nadat ik jullie een lijst had toegestuurd met 13.000 KvK-nummers, hebben jullie die verrijkt met de juiste bijbehorende bedrijfsinformatie. Hierdoor konden we een vergelijking maken met het originele bestand en alle fouten eenvoudig corrigeren voordat we het in onze database opnamen en naar de Europese Centrale Bank stuurden.”


Resultaat
Als we Carlos vragen naar de resultaten die Banco de España heeft bereikt met Data Enrichment, zegt hij: “We zijn erg blij met de resultaten. Van de 13.000 records die we hadden bleek ongeveer 10% onjuist te zijn. Gelukkig hebben we dit tijdig kunnen corrigeren met de door jullie verstrekte data. Eerlijk gezegd was dit onmogelijk geweest zonder jullie hulp.”

Ten slotte vragen we hem of hij Matrixian Group zou aanbevelen bij andere bedrijven, waarop hij antwoordt: “Ja, ik zou Matrixian Group ten zeerste aanbevelen. Jullie werken efficiënt en snel. De communicatie was perfect en de kwaliteit geweldig.”

“Ik zou Matrixian Group ten zeerste aanbevelen. Ze werken efficiënt en snel. De communicatie was perfect en de kwaliteit geweldig.”

Carlos Jiménez Anasagasti

Data Analyst, Banco de España

Benieuwd hoe Data Enrichment uw KYC-processen kan versnellen? Neem gerust contact met ons op.

Gerelateerde producten

Data Enrichment

Data Enrichment

Target Direct

Target Direct

Customer Data Quality Check

Customer Data Quality Check