De kracht van vastgoeddata in het aantrekken van waardevolle leads

Het team van Dathuis

Een interview met Joel Konijn, mede-oprichter en CEO van DatHuis

Voor makelaars en financieel adviseurs die streven naar groei is DatHuis een onmisbare partner geworden. Hier ontvangen professionals niet alleen ondersteuning bij het identificeren van potentiële klanten, maar ook bij het onderhouden van waardevol klantcontact. Tijdens een interview met Joel Konijn, mede-oprichter en CEO van DatHuis, ontdekken we hoe de integratie van vastgoeddata dit mogelijk heeft gemaakt.

Joel Konijn

Joel Konijn

Mede-oprichter en CEO

Innovatieve oplossingen voor vastgoedprofessionals

“DatHuis stelt zich ten doel om makelaars en financieel adviseurs te ondersteunen bij het begeleiden van mensen in hun woonreis,” legt Joel uit. “Onze B2B2C-aanpak richt zich op het helpen van makelaars en financieel adviseurs, zodat zij op hun beurt hun klanten effectief kunnen bedienen.” Dit vertaalt zich in meer dan 35 informatieproducten en diensten die professionals eenvoudig op hun eigen website kunnen plaatsen. Een aantrekkelijke pop-up wordt getoond die bezoekers uitnodigt om tot actie over te gaan.


Matrixian Waardecheck

“In 2021 hebben Matrixian en DatHuis elkaar gevonden,” vertelt Joel. “Toen hebben we de Matrixian Waardecheck gelanceerd (destijds nog onder de naam Avix Waardecheck), waarmee vastgoedprofessionals op een relevante manier leads kunnen binnenhalen.” De Matrixian Waardecheck is een website-widget die makelaars en financieel adviseurs eenvoudig kunnen integreren op hun eigen website. Bezoekers krijgen vervolgens de mogelijkheid om een gratis waardecheck van hun huis op te vragen, in ruil voor hun contactgegevens.

Voorbeeld Matrixian Waardecheck

Zodra een bezoeker zijn of haar gegevens achterlaat ontvangt de betreffende makelaar of adviseur (indien gewenst) een notificatie per e-mail, waardoor direct contact kan worden opgenomen met de nieuwe lead. Gelijktijdig ontvangt de nieuwe lead het Matrixian Woningwaarderapport wat is samengesteld op basis van een breed scala aan vastgoeddata van Matrixian. “Na het aanvragen van de gratis waardecheck ontvangt de consument een uitgebreid rapport met waardevolle informatie over de woning,” legt Joel uit. “Dit stelt vastgoedprofessionals in staat om relevant te blijven voor hun websitebezoekers en een sterke relatie op te bouwen.”

“Bovendien maakt onze marketing automation het mogelijk om leads automatisch op te volgen met een gepersonaliseerd bericht. Een makelaar kan bijvoorbeeld verschillende e-mails versturen op basis van de waarde van de woning die de lead heeft opgevraagd. Als een lead bijvoorbeeld een woningwaarde van meer dan €500.000 heeft opgevraagd, ontvangt hij e-mail A, terwijl een lead die een woningwaarde van minder dan €500.000 heeft opgevraagd e-mail B ontvangt. Zo kan de makelaar écht relevant zijn voor de consument en bouwen aan de relatie die nodig is om een opdracht binnen te krijgen,” vertelt Joel.


De kracht van vastgoeddata

“DatHuis maakt sinds 2021 gebruik van diverse vastgoeddata van Matrixian,” legt Joel uit. “Dit omvat onder andere woningwaarden, locatiekenmerken,  referentieobjecten, de geïndexeerde koopsommen en de verkoopdatum van woningen.

Wanneer een consument een waardecheck aanvraagt, wordt al deze informatie weergegeven in het Matrixian Woningwaarderapport dat ze automatisch ontvangen. Hierdoor krijgen ze niet alleen inzicht in de waarde van de woning, maar ook in veel andere details over de woning en de locatie. Dit maakt de informatie die professionals bieden relevant en waardevol voor de consument.

Met deze uitgebreide vastgoeddata kunnen vastgoedprofessionals hun diensten verbeteren en een betere ervaring bieden aan hun klanten, wat uiteindelijk resulteert in meer succes en groei voor iedereen.”

“Matrixian is een uiterst betrouwbare en solide partij. Er is nooit downtime van API’s, wat voor ons ontzettend belangrijk is. Daarnaast is het contact heel fijn. We kunnen altijd met elkaar sparren over nieuwe producten en initiatieven.”

Joel Konijn

Mede-oprichter en CEO, DatHuis