Een veelbelovend marktaandeel overzichtelijk in beeld en effectieve doelgroepbenadering met Target Direct

Interview met Loek Thijssen over de data-oplossing Target Direct

e-Boekhouden.nl, specialist in administratiesoftware voor o.a. boekhouding, facturering, voorraadbeheer en webshop koppelingen, benaderde ons eind vorig jaar. Ze waren op zoek naar een data-oplossing waarmee ze hun marktaandeel konden bepalen en (potentiële) klanten effectief konden bereiken. Tijdens een gesprek vertelt Loek Thijssen, Partnerships & Affiliate Marketeer bij e-Boekhouden.nl, over de uitdaging, aanpak en resultaten die ze tot nu toe hebben behaald met Target Direct

Loek Thijssen

Loek Thijssen

Uitdaging

Als iemand het belang van meten kent is het Loek. Hij is sinds 2015 werkzaam bij e-Boekhouden.nl waar hij zich voornamelijk bezighoudt met affiliate marketing, partnerships, leadgeneratie en marktanalyses. Als we hem vragen welke uitdaging e-Boekhouden.nl had voordat ze bij ons terechtkwamen wordt duidelijk dat ze op zoek waren naar data. Data waarmee ze hun marktaandeel konden bepalen en hun klantenbestand konden verrijken.

“Allereerst wilde we inzicht in onze marktaandelen”, vertelt Loek. “e-Boekhouden.nl krijgt dagelijks nieuwe aanmeldingen binnen van startende ondernemers die gebruik willen maken van ons boekhoudprogramma. Deze zijn afkomstig uit diverse sectoren. De uitdaging zat hem in het feit dat wij niet wisten in welke branches ze actief waren en daardoor geen inzicht hadden in onze marktaandelen. We zochten daarom data die dit voor ons kon ophelderen.”

Daarnaast vertelt Loek dat ze op zoek waren naar klantdata. “Na een A/B test zijn we erachter gekomen dat een kort aanmeldformulier meer leads oplevert dan een lang aanmeldformulier, want als we minder informatie vragen haken mensen minder snel af. Maar dat betekent dus ook dat we veel gegevens missen en dit op een andere manier moeten achterhalen. Vandaar dat we op zoek waren naar klantdata waarmee we de ontbrekende gegevens in ons klantenbestand konden verrijken.”


Aanpak

E-boekhouden.nl heeft gebruik gemaakt van Target Direct, een data-oplossing waarmee specifieke groepen kunnen worden samengesteld met de daarbij gewenste kenmerken. Als we Loek vragen hoe dit is bevallen reageert hij enthousiast.

“Wij hebben alle gewenste gegevens van ondernemend Nederland ontvangen in een overzichtelijk batchbestand, bestaande uit KVK nummers, bedrijfsnamen, SBI codes, postcodes, huisnummers, straten en plaatsen. Dit konden wij eenvoudig downloaden in een beveiligde omgeving op het Matrixian platform. Het fijne hieraan was dat wij het bestand perfect konden spiegelen aan onze eigen database. Zo konden wij bijvoorbeeld zien dat we 1000 klanten bediende met SBI code X (waar er in totaal 8000 van waren), en concluderen dat wij een achtste aandeel hadden in die specifieke markt.”

“Ook konden wij met het aangeleverde batch bestand ontbrekende gegevens in ons eigen klantenbestand verrijken. Als wij bijvoorbeeld enkel een bedrijfsnaam hadden, konden we dit aanvullen met de bijbehorende bedrijfs- en contactgegevens. En vice versa. Dit resulteerde in een volledig klantenbestand waarmee wij perfect inzicht kregen in onze klanten en hen effectief konden bereiken.”


Resultaat

Als we Loek vragen naar de resultaten vertelt hij dat Target Direct het mogelijk heeft gemaakt om het marktaandeel van e-Boekhouden.nl te berekenen en (potentiële) klanten te bereiken. “Dankzij de data-oplossing van Matrixian Group weten we precies welk deel van de markt we in bezit hebben. Dat is een belangrijke KPI en interessant omdat het iets zegt over onze positie ten opzichte van de concurrentie. Daarnaast weten we ook binnen welke branches we juist géén aandeel hebben. Ook dat is waardevolle informatie, want juist die groep kunnen we nu actief benaderen. We hebben recent een Direct Mailing (DM) gestuurd en daarmee al 212 nieuwe leads gegenereerd. Daar zijn we ontzettend blij mee.”

Tot slot vragen we Loek of hij Matrixian Group zou aanbevelen. “Ik zou Matrixian Group absoluut aanbevelen omdat zij de data leveren die je nodig hebt. Dit doen ze op een snelle, efficiënte manier, zodat projecten een hele korte doorlooptijd hebben. Dat wil toch iedereen.”

Benieuwd hoe Target Direct uw bedrijf kan helpen? Neem dan contact met ons op.

De samenwerking met Matrixian Group was super! Ze zijn snel, vriendelijk en bieden hun diensten aan voor de juiste prijs. Daarnaast wordt er ook met je meegedacht en dat is erg fijn.

Loek Thijssen

Partnerships & Affiliate Marketeer, e-Boekhouden.nl

Gerelateerde producten

Target Direct

Target Direct

Bedrijfsdata

Bedrijfsdata