Een succesvolle marketingcampagne dankzij de juiste leadlijst

Interview met Thina van Middeldorp over de data-oplossing Target Direct

Holland Jersey produceert de volste melk van Nederland. Die melk is niet alleen heel lekker, maar heeft ook een bijzondere eigenschap die ze onder de aandacht wilde brengen bij een specifieke doelgroep. Om die doelgroep effectief te kunnen bereiken hadden ze een leadlijst nodig. Holland Jersey maakte daarom gebruik van de data-oplossing Target Direct. We gaan in gesprek met Thina van Middeldorp, Office Manager bij Holland Jersey, en vragen haar over de uitdaging, aanpak en het resultaat van Target Direct

Uitdaging

Als we Thina vragen naar de uitdaging vertelt ze dat Holland Jersey op zoek was naar een zeer specifieke leadlijst voor hun marketingcampagne. “Jersey melk is anders dan ‘normale’ melk omdat het van nature 20% meer proteïne, vet, eiwit, vitamines en mineralen bevat. Door deze speciale eigenschappen is onze melk vaak beter te verdragen voor mensen met een koemelkallergie. Dat is een belangrijke USP die ertoe leidde dat we bij jullie terecht kwamen. We zochten een leadlijst met de contactgegevens van alle diëtisten in Nederland.”

Aanpak

Holland Jersey heeft gebruik gemaakt van de data-oplossing Target Direct. Hiermee kunnen specifieke doelgroepen worden samengesteld met de daarbij gewenste kenmerken, zoals in dit geval namen en adresgegevens. Tina: “Nadat wij de contactgegevens hadden ontvangen van alle diëtisten in Nederland, hebben we hen een-op-een benaderd via een direct mail campagne (DM). In deze brief kregen de diëtisten een aanbieding om hun cliënten met een koemelkallergie de volle melk van Holland Jersey gratis te laten proberen.”

Resultaat

Goede leadlijsten zijn goud waard voor DM campagnes. Het stelt de marketeer namelijk in staat om een boodschap bij de juiste persoon te bezorgen. Als we Tina vragen naar het resultaat reageert ze enthousiast. “De leadlijst zorgde ervoor dat we heel effectief met onze actie aan de slag konden gaan en onze doelgroep op een efficiënte manier konden bereiken. Dit heeft geleid tot een goed resultaat met een hoge conversie.”

 

Bent u ook op zoek naar een leadlijst? Neem dan gerust contact met ons op. 

 

“Met de leadlijst van Matrixian Group hebben wij onze doelgroep op een efficiënte manier kunnen bereiken. Dit heeft geleid tot een goed resultaat met een hoge conversie van onze direct mailing campagne.“

Thina van Middeldorp

Office Manager , Holland Jersey

Gerelateerde producten

Target Direct

Target Direct

Bedrijfsdata

Bedrijfsdata