Vastgoeddata versterkt innovatieve makelaarssoftware van Moving Digital

Het team van Dathuis

Interview met Ferdy van Gool, Product Manager bij Moving Digital

Met ruim 1.500 actieve gebruikers speelt Moving Digital een essentiële rol bij online marketingprocessen binnen de makelaardij. Het bedrijf biedt alles-in-één softwarepakketten die makelaars helpen hun naamsbekendheid en klantbinding te versterken. We spreken met Product Manager Ferdy van Gool over de rol van vastgoeddata bij het optimaliseren van hun software en de voordelen die dit biedt voor hun makelaarsklanten.

Ferdy van Gool

Ferdy van Gool

Product Manager

Over Moving Digital

“Bij Moving Digital helpen we makelaars met innovatieve marketingoplossingen, zodat zij zich kunnen concentreren op hun kerntaken en hun klanten de beste makelaarservaring kunnen bieden,” legt Ferdy uit. “Onze software automatiseert een breed scala aan processen, van online campagnes tot leadgeneratie en zelfs het opvolgen van leads.”

“We kunnen alle aspecten tot en met het daadwerkelijke verkoopgedeelte uit handen nemen van de makelaar. Dit doen we al ruim 15 jaar met succes.”

De uitdaging

Twee jaar geleden stond Moving Digital voor een uitdaging. Hoewel het bedrijf een goed werkend rekenmodel had ontwikkeld om woningwaarden te voorspellen, ontbrak het nog aan up-to-date data van referentiepanden in hun waardeindicatie-tool.

“We hadden destijds behoefte aan actuele data van referentiewoningen om onze waardeindicatie-tool te optimaliseren. Daarnaast konden we vastgoeddata gebruiken om de klantenbestanden van makelaars te optimaliseren. Zo kunnen we zien of een prospect zijn woning al bij een andere makelaar heeft aangeboden. Hierdoor helpen we makelaars hun tijd efficiënter te besteden en vermijden we tijdverspilling aan prospects die hun woning al elders te koop hebben gezet.”


De oplossing

Sinds twee jaar ontvangt Moving Digital wekelijks de nieuwste vastgoeddata van Matrixian, wat helpt hun dienstverlening te verbeteren: “Door deze samenwerking kunnen we makelaars voorzien van actuele informatie, zoals de gegevens van referentiewoningen. Dit verrijkt onze waardeindicatie-tool, helpt bij het delen van actuele vastgoedinzichten en zorgt ervoor dat gegevens up-to-date blijven.”

“Daarnaast kunnen we vaststellen of een woningeigenaar zijn woning al via een andere makelaar te koop heeft aangeboden, zodat makelaars geen tijd verspillen aan leads die al zijn opgepikt door een concurrent. En onze klanten waarderen ook de extra inzichten die we hen kunnen geven, zoals de gemiddelde vierkante meterprijs. Dit soort feitelijke informatie wordt altijd goed ontvangen en draagt bij aan de tevredenheid van onze klanten.”

Ook benieuwd naar onze oplossingen om uw software te verrijken? Bekijk ons aanbod API’s.

“Door actuele vastgoeddata te integreren kunnen we makelaars die onze software gebruiken een betere ervaring bieden en hun positie in de markt versterken.”

Ferdy van Gool

Product Manager, Moving Digital