Razendsnelle en foutloze adresinvoer van klanten tijdens het online bestelproces

Een interview met Patrick Vink over de Adrescheck Internationaal API

In samenwerking met PostNL hebben wij de Adrescheck Internationaal API ontwikkeld, een slimme interface die webshops razendsnelle en foutloze adresinvoer van klanten garandeert. Hiermee voorziet PostNL de e-commercemarkt wereldwijd van adresvalidatie én verrijking op hun eigen aanmeld- en/of checkout pagina. En dat voor ruim 170 landen, direct in de juiste adresstructuur! We gaan hierover in gesprek met Patrick Vink, Business Development Manager bij PostNL.

Patrick Vink

Patrick Vink

Uitdaging

Patrick Vink is een gepassioneerde data professional met veertien jaar ervaring bij PostNL Data Solutions, het organisatieonderdeel van PostNL dat zich richt op data-oplossingen voor de e-commerce markt. Hij weet als geen ander dat webwinkels te maken hebben met klanten die hun adres, bewust of onbewust, onjuist of onvolledig invoeren tijdens een online aankoop of het abonneren op een product of dienst. Dit resulteert in onnodige retourkosten, een lagere conversie, frustratie tijdens het onboarden of zelfs misbruik van adresdata.

PostNL wil het meest efficiënte en innovatieve logistieke platform voor e-commerce en post zijn. Tijdens een gesprek wordt duidelijk welke rol PostNL Data Solutions hierin speelt. “Met onze toegevoegde waarde diensten helpen wij e-commerce bedrijven hun service richting klanten te verbeteren. Ook ondersteunen we door middel van data met het optimaliseren van customer journey’s, om conversie te verhogen.”

Als we Patrick vragen waarom PostNL de samenwerking is aangegaan met Matrixian Group vertelt hij dat ze op zoek waren naar internationale adresdata. “PostNL bood al eerder een data-oplossing aan waarmee adressen konden worden geverifieerd. In deze oplossing was de internationale dekking echter beperkt. Omdat wij weten dat buitenlandse adressen sterk kunnen afwijken van de standaard adresstructuur wilden wij onze klanten een internationale adresvalidatie bieden. Dat is essentieel voor een hogere conversie en minder retouren van onze klanten. Via Matrixian Group kregen we met de Adrescheck API de beschikking over een bijna globale dekking van adressen! Precies wat we nodig hadden.”


Aanpak

Als het op de samenwerking aankomt vertelt Patrick: “Wij werken nauw samen met elkaar op het gebied van productontwikkeling en -verbetering. PostNL bedient daarbij de e-commerce doelgroep en Matrixian Group alle andere klanten. Hierover hebben wij wekelijks contact en sluiten we indien nodig zelfs bij elkaar aan in bijvoorbeeld refinement sessies. Het is prettig dat wij korte lijnen met elkaar hebben, omdat wij daardoor snel en adequaat kunnen optreden. Verder werken we altijd transparant in een open overlegstructuur.” 

Resultaat

​​Met de Adrescheck Internationaal API worden adressen direct gecorrigeerd en aangevuld tijdens het aanmeld- of checkout proces. Een koppeling met onze internationale database controleert al tijdens een online bestelling de adresinvoer van klanten. Bestaat het adres niet of is het onjuist geschreven? Dan biedt de Adrescheck Internationaal API onmiddellijk het correcte alternatief! Inmiddels bedienen we samen met PostNL diverse e-commerce partijen wereldwijd. Daar zijn we heel blij mee en trots op.

Hoe het werkt?

Wilt u de Adrescheck gratis uitproberen? Klik hier voor meer informatie! 

“Voor een webwinkel is het cruciaal dat je de conversie kunt verhogen in de checkout. Dan helpt het ook dat bepaalde velden automatisch worden ingevuld voor de klant. Zeker met buitenlandse adressen, want dan kan de adresstructuur nog wel eens afwijken.”

Patrick Vink

Business Development Manager, PostNL

We zijn blij dat we waarde kunnen toevoegen aan de dienstverlening van PostNL en het succes van hun klanten. Middels de Adrescheck Internationaal API kunnen webwinkels nu wereldwijd worden geholpen met hun bestel- en onboarding proces.

Chris Walraven

Chief Technology Officer, Matrixian Group

Gerelateerde producten

International Address Checker

International Address Checker

International Email Checker

International Email Checker

International Phone Checker

International Phone Checker