Een investering of verkoop in vastgoed is geen nattevingerwerk. Om goed de waarde van een woning te kunnen bepalen is onderzoek nodig en dat kost veel tijd. De Housing Analytics tool kan dit werk uit handen nemen door de belangrijkste data op één plek te visualiseren. Zo krijgt u per kwartaal op landelijk, provinciaal en gemeenteniveau inzicht in de prijsontwikkeling, over-/onderbiedingen en verkooptijd.

Ontdek wat de trends zijn

Housing Analytics toont de belangrijkste cijfers van het afgelopen kwartaal. Dit geeft een goed overzicht van hoe de woningmarkt ervoor staat en welke trends er op het moment te zien zijn. Daarbij worden alle waarden vergeleken met voorgaande kwartalen, zodat duidelijk te zien is of bijvoorbeeld de gemiddelde vraagprijs van een woning in uw regio hoger of lager is geworden.

Het dashboard geeft direct inzicht in de actuele woningmarktcijfers van uw regio. Deze gegevens komen uit diverse databronnen en worden door ons opgeschoond en gevisualiseerd om u een representatief beeld te geven van de huidige stand van zaken. Unieke marktinformatie was nog nooit zo eenvoudig en snel binnen handbereik!

 

Data op verschillende niveaus

Housing Analytics kan gebruikt worden op verschillende niveaus. U krijgt allereerst de cijfers van heel Nederland te zien, waarna u kunt filteren op de provincie of gemeente waarin u actief bent. Ook kunt u filteren op een specifiek woningtype, bouwjaar en/of oppervlakte. Stel, u wilt weten hoeveel 2-onder-1-kapwoningen er zijn verkocht in de gemeente Alkmaar. U kunt dan aangeven dat u alleen deze gegevens wilt zien en de grafieken passen zich hier direct op aan.

 

Grafiek per woningtype Alkmaar

Grafiek gefilterd op 2-onder-1-kapwoningen in Alkmaar

Transactieprijzen

De tool richt zich vooral op drie onderdelen: de transactieprijs, de over-/onderbiedingen en de verkooptijd. Met de transactieprijzen krijgt u een goed beeld van hoe de markt er op dit moment voor staat en dit kunt u meenemen naar bijvoorbeeld een verkoopgesprek met potentiële klanten. Ook kunt u deze informatie gebruiken om de laatste ontwikkelingen in de markt te interpreteren en hierop in te spelen.

Kaart transactieprijzen per gemeente

Over-/onderbiedingen

De over-/onderbiedingen kunt u gebruiken om nieuwe investeringen te doen. Zo laat de tool zien dat het aantal overbiedingen de afgelopen jaren flink is toegenomen, maar dat het omslagpunt mogelijk bereikt is. Of deze trend doorzet, valt nog te bezien. Met Housing Analytics houdt u dit goed in de gaten.

Grafiek transactieprijs t.o.v. vraagprijs (over- en/of onderbiedingen) in Alkmaar

Verkooptijd

Het aantal dagen dat een object te koop staat vertelt veel over de stand van zaken op de woningmarkt. Een krap aanbod leidt er vaak toe dat objecten binnen een korte tijd worden verkocht, waar u rekening mee kunt houden bij een investering of verkoop van een woning. Op ons dashboard ziet u alleen de woningen die daadwerkelijk zijn verkocht, zodat u een representatief beeld krijgt van de markt. Dit kan u helpen bij de uiteindelijke beslissing om al dan niet een deal te sluiten.

Grafiek gemiddelde verkooptijd in dagen in Alkmaar

Wilt u meer weten over Housing Analytics?
In onderstaande video geven we u een kijkje op ons platform.

Blijven ontwikkelen

Housing Analytics zal de komende maanden worden voorzien van nóg meer toepassingen. Een van onze doelstellingen is om de cijfers niet alleen op landelijk, provinciaal en gemeenteniveau te tonen, maar ook op buurt- en wijkniveau. Daarnaast komen de cijfers ook per maand beschikbaar, zodat er nog specifieker kan worden vergeleken.

Heeft u een wens of suggestie om onze tool nog waardevoller te maken? Laat het ons weten! Wij staan altijd open voor feedback.

Gerelateerde producten

Automated Valuation Model (AVM)

Automated Valuation Model (AVM)

Housing Analytics

Housing Analytics