In de aanloop naar Black Friday en Cyber Monday stijgt het online zoekvolume enorm. Als e-commercebedrijf wilt u hier natuurlijk maximaal van profiteren. U heeft daarom uw landingspagina’s optimaal ingeregeld, marketingcampagnes lopen en doet er alles aan om online zichtbaar te zijn. Toch is er vaak nog een issue waardoor er geen optimale conversies worden gerealiseerd; lage datakwaliteit. Hoewel het misschien niet het eerste is waaraan u denkt bij dagen als Black Friday en Cyber Monday, is het één van de belangrijkste fundamenten voor een succesvol resultaat. We leggen u uit waarom. 

Onderzoek van Google toont aan dat de hedendaagse consument nieuwsgieriger, veeleisender en ongeduldiger is dan ooit tevoren. Zo zijn we inmiddels gewend om met een snelle zoekopdracht op onze telefoon alles wat we nodig hebben direct te kunnen vinden. Deze shift in koopgedrag maakt personalisatie een must, want alleen dan sluiten uw aanbiedingen écht aan op de behoeften van uw doelgroep. Zorg er daarom voor dat u uw (potentiële) klanten kent en weet wat hun interesses zijn. Oftewel, zorg dat de kwaliteit van uw klantgegevens volledig en actueel is.

Door slim in te spelen op de locatie en kenmerken van uw doelgroep kunnen campagnes worden geoptimaliseerd en budgetten optimaal worden benut. Onze Address Intelligence data-oplossingen helpen hierbij. Ze schonen uw databestand op, valideren de gegevens en vullen ontbrekende informatie aan. Zo weet u precies wie uw klanten zijn en kunt u hen voorzien van relevante content die uw conversie verhogen.

Daarnaast is datakwaliteit essentieel voor een soepel bestelproces. Zo voorkomt u hoge retourneringskosten en eventuele imagoschade. Dat kan eenvoudig met de adrescheck van PostNL, een handige tool die de juistheid van adressen in uw checkout proces garandeert. Een koppeling met onze data controleert al tijdens een online bestelling de adresinvoer van uw klanten. Bestaat het adres niet of is het onjuist geschreven? Dan biedt de adrescheck onmiddellijk het correcte alternatief. 

Gerelateerde producten

Customer Data Quality Report

Customer Data Quality Report

Data Enrichment

Data Enrichment

Target Direct

Target Direct