Data spreken niet zomaar voor zich; men denkt eerder in plaatjes dan in woorden of cijfers. Het is daarom een enorme verrijking om gebruik te maken van een interactieve kaart, waarmee grote hoeveelheden data kunnen worden samengevat in één figuur. Dit helpt niet alleen bij het inzichtelijk maken van mogelijkheden, maar vertelt ook een verhaal, laat trends zien en highlight patronen. In deze blog wordt duidelijk wat een interactieve kaart is en wanneer deze kan worden ingezet.

De kracht van interactieve kaarten

De wereld om ons heen verandert continu. Van waar winkels zijn, klanten wonen en nieuwe bedrijven starten tot waar klimaat verandert, verkeer rijdt en nieuwe huizen worden gebouwd. Door complexe data met elkaar te combineren en te visualiseren in een interactieve kaart worden mogelijkheden inzichtelijk gemaakt. Zo kunt u ineens zien waar uw product of dienst potentie heeft om de (lokale) markt te veroveren, in welke wijken koopwoningen kunnen worden gebouwd, waar de verkeersdoorstroom moet worden verbeterd en ga zo maar door. Door hier strategisch op in te spelen kunnen (commerciële) kansen worden benut. Een interactieve kaart is dan ook van grote waarde voor personen, bedrijven én de samenleving. 

Duurzame Daken Kansenkaart

Een voorbeeld van een interactieve kaart is de Duurzame Daken Kansenkaart. Wij hebben deze kaart ontwikkeld voor gemeenten, zodat ze eenvoudig kunnen zien welke daken er geschikt zijn voor een groen dak (duurzaam dak).

Bron: Gemeente Utrecht.

De Duurzame Daken Kansenkaart is tot stand gekomen door verschillende datasets met elkaar te combineren en te plotten op een kaart. Zo zijn pand eigenschappen als hoogte, type dak en bouwjaar gecombineerd met de omgevingsfactoren waterniveau (na regenval), mate van hittestress en zoninstraling. Door deze data te integreren en te modelleren ontstaat er een meerwaarde. Want voor elk dak kan nu een optimale invulling worden gegeven: een modern plat dak in een waterstress gebied is bijvoorbeeld perfect geschikt voor een groen dak met waterbergende kwaliteiten en een oud schuin dak met goede zoninstraling leent zich uitstekend voor zonnepanelen. Via de Duurzame Daken Kansenkaart kunnen gemeenten eenvoudig per dak zien welke duurzame dak optie het meest haalbaar, rendabel en voordelig is, waardoor milieudoelstellingen kunnen worden behaald.


Matrixian Maps

In de wereld van Big Data zijn interactieve kaarten van Big Importance. Ze zijn nodig voor het begrijpelijk maken van complexe analyses, het inzien van nieuwe kansen en het maken van datagestuurde beslissingen. Via Matrixian Maps leveren wij op maat gemaakte interactieve kaarten die naadloos aansluiten op een specifieke wens van de afnemer. Met onze grote hoeveelheid consument-, vastgoed-, mobiliteits- en logistieke data in huis kunnen wij zeer omvangrijke kaarten ontwerpen. Of het nu gaat om een kaart die uw (potentiële) klanten laat zien, aantoont op welke daken zonnepanelen kunnen worden geplaatst of aanduidt wanneer winkelgebieden bevoorraad kunnen worden, met onze kennis over personen, huishoudens, bedrijven en objecten is vrijwel alles mogelijk!

Interesse?

Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via het volgende telefoonnummer: +31 (0)20 244 0145.

Gerelateerde producten

Matrixian Map

Matrixian Map

Duurzame Daken Kansenkaart

Duurzame Daken Kansenkaart