Na een lange periode van thuiswerken gaan werknemers mondjesmaat weer de werkvloer op. Een voorwaarde is wel dat er voldoende afstand moet worden gehouden. Vergaderen op 1,5 meter afstand is dan ook ‘het nieuwe normaal’ geworden. Maar wat is dat precies? Wat is 1,5 meter afstand? Om niet iedere keer met een rolmaat klaar te hoeven staan bedachten wij iets ludieks dat praktisch toe te passen is en waarmee de vierkante meters op kantoor zo optimaal mogelijk kunnen worden benut: de 1,5 meter Augmented Reality filer!

Eenvoudig afstand bepalen

Augmented Reality (AR) wordt in het Nederlands ook wel ‘toegevoegde realiteit’ genoemd. Het kan worden gezien als een digitale laag die over de werkelijkheid wordt geplaatst. U heeft dit vast wel eens gezien. Denk aan een effect dat laat zien hoe u er jaren later uitziet, een Pokémon die over straat rent of digitale meubels die vóór aanschaffing in uw woonkamer kunnen worden ‘getest’. Als Location Driven Data Company hebben wij de AR-techniek ingezet op de omgeving. Zo hebben we het mogelijk gemaakt om eenvoudig 1,5 meter afstand te bepalen. Na het scannen van een gebied laten cirkels op uw telefoonscherm zien wat de gepaste afstand is en voorkomt u dat u en uw collega’s te dicht bij elkaar komen. Het biedt gebruikers een interactieve ervaring die kan helpen bij het naleven van de corona maatregelen.

Geen trend maar een blijver!

Er is vaak te zien dat technologie die in eerste instantie is gericht op jongeren zich later verplaatst naar de zakelijke markt. Wij vermoeden dat dit ook zal gebeuren met AR. Zo zijn er tal van voorbeelden te bedenken waarvoor deze technologie nuttig is, waaronder bewegwijzering en instructies in panden. De geanimeerde ‘realiteit’, die vroeger vooral gebruikt werd in gaming, wordt levensechter en biedt tal van mogelijkheden voor diverse sectoren, zoals sales, communicatie en marketing. De 1,5 meter filter is hiervan een voorbeeld. Totdat er een vaccin is kan deze namelijk gebruikt worden binnen allerlei branches. Wij verwachten dan ook dat de AR ontwikkeling binnen nu en drie jaar geaccepteerd zal zijn als het nieuwe normaal in de daily business.

Hoe u de filter kunt gebruiken

Als u het leuk vindt om de 1,5 meter filter te gebruiken zijn er twee manieren waarop u dit kunt doen. U kunt de filter inzetten op uw eigen locatie en zo zien wat de 1,5 meter straal om uzelf is of u kunt de filter inzetten op de locatie van iemand anders. Zo kunt u bijvoorbeeld zien wat de 1,5 meter straal om uw collega is. U kunt de filter gratis gebruiken via een van de volgende opties: 

– Gebruik de filter via uw mobiel: https://www.instagram.com/ar/297530281605729/
– Zoek op Instagram naar ‘1,5m filter’
– Scan de onderstaande QR-code: