Door toenemende (inter)nationale regelgeving zijn vastgoedprofessionals steeds meer tijd kwijt aan uitzoekwerk. Zo moet een taxatieverslag bijvoorbeeld aan een groot aantal eisen voldoen en is er veel informatie nodig voor het succesvol aan- en verkopen van woningen. Kortom, tijdrovende processen. Onze gedreven developers hebben daarom een aantal API’s ontwikkeld die u in staat stellen om met een druk op de knop alle benodigde informatie te ontvangen. Van eigendomsbewijzen, hypothecaire uittreksels en WOZ waardes tot kadastrale kaarten, BAG uittreksels, buurtinformatie en meer! Zo wordt een taxatieproces een stuk efficiënter, voldoet u aan de gestelde eisen en krijgt u eenvoudig grip op de trends en ontwikkelingen binnen de woningmarkt.

Tijdwinst en inzicht

Er zijn meer en meer regels ontstaan omtrent het taxatieproces. Als taxateur bent u er daarom bij gebaat om snel en eenvoudig over alle verplichte informatie te beschikken. Zo kunt u een gigantische tijdwinst maken en uw dienstverlening een kwaliteitsimpuls geven. Daarnaast zijn onze API’s ook relevant voor platformontwikkelaars en beleggers. Door systemen te verrijken met de woninginformatie komt u namelijk tot nieuwe inzichten en krijgt u grip op de trends en ontwikkelingen binnen de woningmarkt. Op die manier kunt u bijvoorbeeld beleggingsrendement bepalen. 

De nieuwste API’s op een rijtje

  • Eigendomsbewijs API: na het invoeren van een adres krijgt u alle benodigde eigendomsinformatie aangeleverd in een rapport.
  • Kadastrale Kaart API: voorziet u van een kadastrale kaart. Deze gegevens zijn altijd actueel en rechtsgeldig als taxatiebijlage.
  • Hypothecair Uittreksel API: biedt inzicht in hypotheken, schuldeisers en beslagleggers.
  • WOZ Waarde Uittreksel API: levert u alle WOZ-waarden vanaf het jaartal 2015.
  • BAG Uittreksel API: voorziet u van gegevens uit de BAG. Dit betreft de nummeraanduiding en zaken als de status van het pand, gebruiksdoel, oppervlakte en bouwjaar.
  • Woonlasten API: geeft de financiële woonlasten aan die gelden per gemeente in Nederland. Zeer nuttig om bijvoorbeeld de OZB te berekenen.
  • Buurtinformatie API: voorziet u van gedetailleerde gegevens per buurt, zoals het aantal huishoudens, de leeftijdsopbouw, verdeling mannen en vrouwen, gezinssamenstelling, het gemiddelde energieverbruik, de afstand tot voorzieningen etc.

Matrixian platform

Via het Matrixian platform heeft u met een eigen inlog eenvoudig toegang tot onze API’s. Het betreft een gecentraliseerde plek waar u door middel van een user interface gemakkelijk gebruik kunt maken van onze oplossingen. Heeft u een specifieke vraag of probleem dat een op maat gemaakte oplossing vereist? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. U kunt een mailtje sturen naar info@matrixian.com of bellen naar 020 244 0145.

Gerelateerde producten

Woningwaarderapport

Woningwaarderapport

Referentiewoning Zoeker

Referentiewoning Zoeker