Holland Jersey produceert de volste melk van Nederland. Die melk is niet alleen heel lekker, maar heeft nog een bijzondere eigenschap die Holland Jersey graag onder de aandacht wilde brengen met een speciale marketingcampagne.

 

Wat maakt Jersey Melk bijzonder?

Thina van Middeldorp, officemanager: “Jersey melk is populair omdat het van nature 20% meer proteïne maar ook meer vet, eiwit, vitaminen en mineralen bevat dan gewone melk. Door deze speciale eigenschappen is onze Jersey melk vaak beter te verdragen voor mensen met een koemelkallergie. Dat is een belangrijke USP die we goed en doelgericht willen uitdragen. Dit is de reden dat wij een leads lijst hebben aangeschaft van alle diëtisten in Nederland bij Matrixian Group.

De diëtisten hebben we vervolgens een-op-een benaderd via een direct mail. In deze brief kregen de diëtisten een aanbieding om hun cliënten met een koemelkallergie de volle melk van Holland Jersey gratis te laten proberen.”

 

Het effect van werken met de juiste leads lijst

“Werken met een juiste en volledige leads lijst betekende dat we heel effectief met onze actie aan de slag konden. Door het gebruik van de leads lijst voor onze campagne hebben wij onze doelgroep op een efficiënte manier bereikt. Dit heeft geleid tot een goed resultaat met een hoge conversie.”

Het hebben van een goede leads lijsten is goud waard voor directe marketing campagnes. Het stelt de de marketeer in staat om de boodschap efficiënt bij de juiste persoon te bezorgen. De data waarmee de leads lijsten worden samengesteld komen vanuit verschillende openbare bronnen, bijvoorbeeld de Kamer van Koophandel en andere overheidsinstanties. Het hebben van goede data is natuurlijk belangrijk maar de kunst is om de deze data slim te koppelen en te combineren tot waardevolle leads lijsten.