Alles wat je moet weten over CRM data

Formulieren op jouw website die altijd volledig en foutloos ingevuld worden. Een CRM systeem waarin de gegevens van jouw klanten altijd compleet en up-to-date zijn. Een utopie? Welnee. Met web services realiseer je dit eenvoudig en automatisch. In dit artikel leggen we je uit hoe het werkt.

Dit zijn web services

Een web service is een koppeling tussen jouw CRM, CMS of ERP systeem en een externe databank. Uit deze databank haal je gegevens op waar je zelf niet over beschikt of gegevens waarvan je zeker wilt zijn dat ze correct zijn. De koppeling zorgt ervoor dat de gegevens in jouw systeem real-time aangevuld of gecorrigeerd worden aan de hand van de externe databank. Zo heb je dus geen omkijken meer naar het schoonhouden van jouw CRM data.

Data inkloppen

Een CRM systeem werkt alleen goed als de CRM data die erin staan juist en volledig zijn. Nu leert de praktijk dat niet iedereen even secuur is als het gaat om het inkloppen van dit soort gegevens. Web services zijn dan een uitkomt. Vul slechts één veld in, en andere gegevens zoals adres, URL, rechtsvorm van het bedrijf, het aantal medewerkers en de oprichtingsdatum, worden vanzelf ingeladen. Foutloos.

Web services maken je CRM data volledig én houden het up-to-date

Via online services haal je dus een compleet beeld van een klant binnen. Daar zijn ook de marketeers blij mee. Want hoe meer je weet van een (potentiële) klant, hoe beter je kunt segmenteren en hoe effectiever je marketingcampagnes zijn. Maar je moet de gegevens natuurlijk wel actueel houden. Ook dat gaat via web services. Mutaties zoals verhuizingen en faillisement worden rechtstreeks aangepast in het CRM. Zo hou je met online services de datakwaliteit van jouw klantenbestand hoog, zonder er naar om te kijken.

Webshop? Meer conversie met web services!

Iedereen met een webwinkel weet: hoe meer gegevens je een klant laat invullen, hoe sneller hij of zij afhaakt. En dat kost omzet! Ook hier bieden online services uitkomst. Laat je klant alleen zijn of haar postcode en huisnummer opgeven en de overige velden vullen zich automatisch. Dat heeft meerdere voordelen: je biedt extra service aan je klant, de conversie gaat omhoog en de afhandeling van de order verloopt voorspoedig. Niet voor niets vormen online services een geliefde tool onder webondernemers.

Handleiding web services

Matrixian Group biedt web services op maat, die aansluiten bij verschillende wensen en situaties. Online services zijn als datakoppeling in principe in te bouwen in ieder CMS, ERP of CRM systeem (mits het systeem dat toelaat). Hiervoor hebben we speciaal voor programmeurs en developers een handleiding ontwikkeld. Die vind je hier.