Data Science: dat is waar wij elke dag ons bed voor uitkomen. Ons doel voor 2019: de kennis die we opdoen delen. Dat doen we in praktische opleidingen en drie kennisgebieden die bijdragen aan een datagedreven, innovatieve samenleving. Vandaag deel 1:


Data literacy

Digitalisering is meer dan een efficiëntere inrichting van organisaties en processen. De data die ontstaat geeft ons nieuwe inzichten voor innovatieve strategieën en producten. Waar voorheen veel op intuïtie werd besloten is het nu mogelijk data in te zetten om de meest betrouwbare of optimale keuze te maken. Maar weten we het zelf niet beter dan data? Maken we de invloed van techniek niet te groot? Zonder organisatiebrede aandacht voor data literacy is dit een risico.

 

Data literacy is de vaardigheid om waardevolle informatie uit gegevens te halen. Data literate werknemers kunnen zelfstandig bedrijfsdata herkennen,  interpreteren en bediscussiëren vanuit hun vakgebied. Het creëren van een data literate bedrijfscultuur maakt een organisatie direct meer datagedreven. Het versterkt de brug tussen wetenschappelijk denken en business expertise waardoor elke afdeling impact kan hebben op de gekozen strategie,  investering of innovatie.

 

“We empower people, business and society with data to create opportunities”

 

Matrixian Group verzorgt verschillende (incompany) trainingen die op een laagdrempelige en praktische manier de data literacy binnen uw organisatie vergroot.