Wilt u uw conversie verhogen, dan moet u uw klant zo gericht mogelijk kunnen targeten. Zeker als je precies weet wie je doelgroep is. Het liefst target je dan een-op-een. Ik merk dat veel marketeers denken dat ze hiervoor zijn aangewezen op telefoontjes of direct mailing. Maar niets is minder waar. Je kunt tegenwoordig ook met social media campagnes een-op-een targeten met aangekochte data of data uit je eigen CRM systeem. En dat is goedkoop, effectief én gemakkelijk.

Scherp schieten met social media campagnes

Als marketeer ben je bij het maken van marketing campagnes altijd op zoek naar de juiste doelgroep en wil je zo min mogelijk advertentiebudget verspillen aan de verkeerde ogen. Vooral als het om conversie verhogen gaat, wil je met scherp kunnen schieten met je advertentie. Tot niet al te lang geleden kon je met social media campagnes alleen met hagel schieten door profielen te targeten in een bepaalde regio. Maar tegenwoordig kun je ook targeten op de contact- & adresgegevens van je ideale klant en die data koppelen aan het social media account van jouw ideale klant.

Zo kun je direct jouw boodschap op hem of haar afvuren via zijn of haar Facebook, LinkedIn, Instagram account of Adwords in Google. Je conversie schiet omhoog en jij hoeft de data alleen maar in te (laten) laden in een campagne tool.

Data koppelen aan social media accounts

Hoe dit werkt? Een voorbeeld. Als marketeer van een groothandel wil je een haarproduct verkopen aan kappers. Enerzijds wil je nieuwe kapperszaken werven, anderzijds weet je dat jouw bestaande klanten interesse hebben in de nieuwe lijn van het product. Je ideale doelgroep bestaat uit thuiskappers en kapperszaken. Dan gaat jouw dataleverancier op zoek naar de klantgegevens in je CRM systeem en maakt hij een nieuwe lijst van alle kapperszaken en thuiskappers in Nederland. Die gegevens worden vervolgens gekoppeld aan het social media account wat bij dat adres hoort. Zo krijgen alleen die mensen jouw advertentie te zien.

Op deze manier werf je gemakkelijk nieuwe klanten met aangekochte data en kun je upsellen met bestaande data in je CRM systeem. Zonder dat je advertentie hebt en je bespaart tegelijkertijd een hoop tijd en geld. Uw conversie verhogen is nog nooit zo gemakkelijk geweest.