Marketing en klantbenadering vinden vaak plaats zonder goede afstemming tussen de boodschap en het moment waarop de boodschap het meest relevant is voor de potentiële klant. Flinke budgetten worden losgelaten op een grote groep consumenten. In sommige gevallen heeft men al selecties gemaakt op welstandsniveau, op de gezinssamenstelling of op leeftijdsfase. Hoewel dit ongetwijfeld bijdraagt aan de ROI, zou het beter zijn consumenten te benaderen met een specifieke dienst of product op het moment dat dit actueel is bij die consument.

Event gedreven marketing

Bij Event Driven Marketing (EDM) zijn de commerciële en communicatieve activiteiten gebaseerd op relevante gesignaleerde veranderingen in de individuele behoefte van een klant.

Bij Event Driven Marketing reageer je op relevante gebeurtenissen in het leven van een consument. Het moment waarop iets gebeurt, wordt daarbij door de consument bepaald en niet door de marketeer. Eenzelfde actie vindt voor verschillende consumenten op verschillende momenten plaats. Dit is een belangrijk kenmerk van EDM en een groot verschil met direct marketing waar een campagne op een door de marketeer bepaald moment wordt uitgevoerd.

 

Hoe komen we aan deze specifieke informatie?

Matrixian Group heeft zelf systemen ontwikkeld waarmee we in staat zijn verschillende databronnen stelselmatig te volgen. Het gaat hierbij onder meer om open data van overheden, gestructureerde en ongestructureerde gegevens op internet en social media data. Door intelligente analyses op deze data zijn we in staat actuele adressen te leveren aan klanten voor event gedreven marketingacties.

 

4 Voorbeelden hoe bedrijven deze event gedreven adresselectie kunnen gebruiken:

WOONBRANCHE
Makkelijk targeten op het verhuismoment
Matrixian Group kan eenvoudig voor u selecties maken op specifieke woningkenmerken in een bepaalde regio. U ontvangt dan de adressen van verhuizingen en desgewenst een selectie op prijsklasse of woningtype.

BANKEN
Klanten monitoren & risico’s voorkomen
Bedrijven en particulieren laten niet altijd direct aan de bank weten dat een huis of bedrijfspand waarop een hypotheek rust te koop staat of verkocht is. Juist in deze gevallen kan het voor de bank handig zijn te weten dat er een verhuizing op komst is.

VERZEKERAARS
Verhuizingen voorspellen
Verzekeraars vinden het interessant te weten welke consumenten op korte termijn van plan zijn te gaan verhuizingen omdat consumenten al voordat ze gaan verhuizen hun keuze maken voor de nieuwe inboedel- of opstalverzekering.

DOE-HET-ZELF BRANCHE
Verhuizingen combineren met specifieke woningkenmerken
Ook de Doe-Het-Zelf branche heeft baat bij de verhuiselectie van Matrixian Group. Door niet alleen te letten op de verhuizingen maar ook op het type adres is het mogelijk specifieke acties aan te bieden. Woningen met een tuin, balkon of in een bepaalde prijsklasse kunnen interessant zijn voor een specifieke boodschap.

Overige door Matrixian Group gesignaleerde “events” op adres:

  • Huis te koop / verkocht
  • Huis te huur / verhuurd
  • Verbouwingen
  • Bedrijfsvestiging
  • Energielabel verstrekt
  • Monumentenstatus verkregen
  • Kans op verhuizing
  • Kans op scheiding