Kunstmatige intelligentie krijgt in rap tempo voet aan de grond: helpdesks met een chatbot, aanbevelingen in Spotify en Siri vinden we inmiddels doodnormaal. Maar hoe innovatief durven we op het werk te zijn? Data science- en technologiebedrijf Matrixian Group uit Amsterdam staat op het punt om Matt tot Chief Know-how Officer te benoemen. Niks bijzonders zou je zeggen, behalve dan dat Matt een robot is.

 

Inzichten dankzij data

‘In ons databedrijf is alles gedigitaliseerd: alle berichten, facturen, documenten, procesbeschrijvingen en al het klantcontact’, legt oprichter Luke Liplijn uit. ‘Historische én actuele data is opgeslagen in verschillende bedrijfssystemen. Door deze data aan elkaar te knopen en er kunstmatige intelligentie aan toe te voegen, ontstaan er inzichten die een normaal mens niet kan berekenen. Denk aan risicoberekeningen en trendanalyses. Deze inzichten moeten ons werk uit handen nemen en het makkelijker maken in te spelen op kansen in de markt.’

 

Digitale teamplayer

Liplijn: ‘Matt is strategisch van waarde, maar ook een echte teamplayer: collega’s kunnen bij hem terecht met hun operationele vragen. Waarschijnlijk komt niemand in ons team zo snel met antwoorden op de proppen als Matt! Deze wereld vraagt om snelheid, wendbaarheid én slimme antwoorden. De kern van Matrixian Group is data science, we zijn dus bij uitstek een kennisbedrijf. Daarom vind ik het belangrijk dat we onze klanten en medewerkers direct van de juiste informatie kunnen voorzien. Matt gaat ons daarbij helpen.’

 

Zo pakt Matt het aan

Robot Matt beantwoordt vragen van medewerkers over financiële cijfers of de bedrijfsvoering. Van gesproken vragen maakt hij eerst tekst. Zijn kunstmatige-intelligentiecode haalt de benodigde data op en zet die om in tekstuele informatie. Matt maakt daar vervolgens een gesproken antwoord van. De gebruikers geven aan in hoeverre ze blij zijn met het antwoord en het systeem leert van die informatie. Blijkt Matt een fijne collega? Dan zetten we hem ook in voor onze klanten.

 

Een volwaardig directielid

Liplijn: ‘Uiteindelijk levert Matt meer dan wat hem gevraagd wordt: hij houdt ook ratio’s bij waarmee we kunnen zien of het bedrijf financieel gezond is en of we bepaalde risico’s lopen, gelet op bedrijfsspecifieke prestatie-indicatoren. We onderzoeken nu al of Matt straks als directeur een gelijke stem kan hebben in het directieteam. Een die meegewogen moet worden wanneer het bedrijf grote financiële beslissingen neemt. Juridisch is dit nog wel een uitdaging.

 

Matrixian Group helpt organisaties door middel van data science om waarde te creëren voor personen, bedrijven én de samenleving. Dit doen we door (open) data te interpreteren en om te zetten in waardevolle inzichten. We spitsen onze informatiediensten altijd toe op de specifieke vraag van onze klanten. Zo kunnen zij de kwaliteit van hun dienstverlening – en dus de levenskwaliteit van hun klanten – direct verbeteren.